Τεκμηρίωση αυθαιρεσιών και απορρίψεων των μεταφράσεών σας από δημόσιες υπηρεσίες

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Σας καλούμε να υποβάλετε τεκμηριωμένα παραδείγματα από την πιο πρόσφατη επαγγελματική σας εμπειρία στο e-mail dimosio@pem.gr.

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Ο στόχος μας είναι να αρθεί θεσμικά και στην πράξη το συντομότερο δυνατό η αυθαιρεσία και αδικία που υφίστανται τα μέλη της ΠΕΜ στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την απόρριψη της σφραγίδας και υπογραφής τους από τις υπηρεσίες. Δεν είναι εύκολο. Το Δ.Σ. ομονοεί ωστόσο ότι εδώ χρειάζεται μία οργανωμένη εκστρατεία με αρκετές κινήσεις σε κάθε επίπεδο, όχι απλώς αποσπασματικές ενέργειες.

 

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Δεχόμαστε πολύ συχνά παράπονα και ερωτήματα που αφορούν την αυθαίρετη και άδικη συμπεριφορά στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης προς εσάς.

Οι μεταφράσεις κάθε μορφής που παρέχουμε στους πελάτες μας σκοντάφτουν πολύ συχνά στην άρνηση υπαλλήλων να τις δεχθούν. Εφορίες, αστυνομικές υπηρεσίες, τελωνεία, ληξιαρχεία, υπηρεσίες ΟΤΑ και πάρα πολλές άλλες υπηρεσίες πρώτης και δεύτερης γραμμής επικαλούνται κατά περίπτωση διάφορες διατάξεις της νομοθεσίας ή εγκυκλίους κ.λπ. για να αρνηθούν να δεχθούν τη σφραγίδα και υπογραφή μας.

Πρόσφατα ζητήσαμε τη γνώμη σας για να διαμορφωθούν οι θέσεις της ΠΕΜ για τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ. Εκεί αναφέρατε αρκετά τέτοια παραδείγματα που έχετε υποστεί.

Τέλος, η πρόσφατη Γενική Συνέλευση (Μάρτιος 2016) έδωσε εντολή στο νεοεκλεγμένο Δ.Σ. να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την προστασία και κατοχύρωση των μεταφραστικών επαγγελμάτων.

Δεν πάει άλλο, συνάδελφοι.

 

Η ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ.

Οργανώνουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης, διεκδίκησης και άσκησης επιρροής στο βαθμό που επιτρέπουν οι δυνάμεις της Ένωσης. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συνομιλητές στο κράτος και αλλού με τους οποίους επιχειρούμε να συναντηθούμε. Δε θα πούμε περισσότερα τώρα, διότι αρκετά από αυτά πρέπει να ωριμάσουν κι άλλο πριν ανακοινωθούν.

Ωστόσο, για να είμαστε σοβαροί και αποτελεσματικοί, πρέπει να προσέλθουμε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε. Ένα κρίσιμο μέρος αυτής της προπαρασκευής είναι η τεκμηρίωση συγκεκριμένων περιστατικών:

  • τι
  • πού
  • ποιος
  • πότε
  • τι επικαλέστηκε
  • τι συνέπειες είχε αυτό για μας και κυρίως για τους πελάτες που μας εμπιστεύθηκαν.

Σας καλούμε να υποβάλετε τεκμηριωμένα παραδείγματα από την πιο πρόσφατη επαγγελματική σας εμπειρία.

 

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ / ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ

Οι συναδέλφισσες Ευδοξία Ρέντα και Ηλέκτρα Φιλιππίδου συμφώνησαν να διαθέσουν ένα μέρος του πολύτιμου χρόνου τους για να βοηθήσουν το Δ.Σ. να οργανώσει ένα φάκελο με ικανό αριθμό καλά διαλεγμένων και τεκμηριωμένων περιστατικών. Τις ευχαριστούμε από βάθος καρδίας.

Παρακαλούμε να στέλνετε τις αναφορές σας ΜΟΝΟ στο εξής μέιλ: dimosio@pem.gr, γράφοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας, για να έλθουμε σε επαφή εφόσον χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες.

Στοχεύουμε να έχουμε έτοιμο τον πρώτο φάκελο ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό ζητάμε να αντιδράσετε άμεσα.

 

Η δική σας στήριξη θα κρίνει αν θα πετύχουν όσα θα κάνουμε στο θεσμικό, νομικό και πολιτικό διεκδικητικό πεδίο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ.