Στήριξε την Ένωσή σου (μόνο για μέλη της ΠΕΜ)

Συνοπτικά οι ανάγκες για εθελοντές

 • ΙΣΟΚΥΡΟ: τεκμηρίωση και οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων
 • Ασφάλιση επαγγ/κής ευθύνης
 • Εκδήλωση ΠΕΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης 2019
 • Κειμενογραφία για την ευρωπαϊκή δράση της ΠΕΜ
 • Πρόγραμμα κατάρτισης: φιλοξενία webinar στο Zoom
 • Διαφημίσεις ΠΕΜ
 • pem.gr/ES: συντονισμός μετάφρασης/προσαρμογής www.pem.gr στα ισπανικά
 • Κώδικας Δεοντολογίας: μετάφραση στην αγγλική γλώσσα
 • Προσυνεδριακή διαδικασία για το 2ο Συνέδριο Επαγγελματιών Μ&Δ

Στείλε μας μήνυμα μέχρι τις 20 Μαΐου 2019.

Οι ρόλοι των εθελοντών πιο αναλυτικά

ΙΣΟΚΥΡΟ

 • Τεκμηρίωση

Διάφορες εργασίες, μικρές και μεγαλύτερες. Μπορείς να βοηθήσεις από το γραφείο σου; Μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποια επίσκεψη της ΠΕΜ;

 • Οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων

Η ΠΕΜ θέλει να ενημερώσει τους επαγγελματίες στην περιοχή σου. Μπορείς να βοηθήσεις στην οργάνωση και φιλοξενία μίας τοπικής συνάντησης; Επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο Φώτη Φωτόπουλο.

Ασφάλιση

Αν έχεις κάποια εμπειρία στις γενικές ασφάλειες, η Αντιπρόεδρος Ευδοξία Ρέντα σε χρειάζεται. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο της αναζήτησης ασφάλισης επαγγελματικής (αστικής) ευθύνης για τα μέλη της ΠΕΜ.

ΠΗΜ 2019

Η ΠΕΜ θα οργανώσει σημαντική εκδήλωση στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αν έχεις πείρα στην οργάνωση εκδηλώσεων, την προώθηση στα Μέσα και την εύρεση χορηγών, στείλε μέιλ στη Σύμβουλο Μαρίζα Συρέλλη.

Ευρωπαϊκή δράση ΠΕΜ

Θέλουμε να επικοινωνούμε τακτικά με τις ενώσεις συναδέλφων μας στην Ευρώπη και την περιφέρειά μας. Αν σου αρέσει να γράφεις μικρά δημοσιογραφικά κείμενα, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Φώτη Φωτόπουλο. (Μπόνους το να ξέρεις λίγο το Mailchimp ή το WordPress.) Διάβασε το μανιφέστο μας για την Ευρώπη για να δεις τι επιδιώκουμε.

Zoom Webinar

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης της ΠΕΜ χρειάζεται περισσότερους οικοδεσπότες. Χρησιμοποιούμε το δημοφιλές λογισμικό τηλεδιάσκεψης Zoom. Αν διαθέτεις κάποια εξοικείωση με συστήματα τηλεδιάσκεψης, μιλάς αγγλικά και εμπιστεύεσαι τα ελληνικά σου, έλα σε επικοινωνία με την Ε. Ρέντα. Θα σου δοθεί επιπρόσθετη εκπαίδευση.

Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχεις σε ένα από τα πιο πετυχημένα έργα της ΠΕΜ.

Διαφημίσεις ΠΕΜ

Μπορείς να αφιερώσεις λίγες ώρες στη σχεδίαση των διαφημίσεων της ΠΕΜ; Ξέρεις καλά το Photoshop; Γράψε μήνυμα στην Ε. Ρέντα.

pem.gr/ES

Χρειαζόμαστε συντονιστή για την επόμενη αναβάθμιση του www.pem.gr: μετάφραση και προσαρμογή στα ισπανικά. Έλα μαζί μας στην ομάδα Project Management Office αναλαμβάνοντας αυτό το μικρό πρότζεκτ. Ιδιαίτερα κατάλληλο για δόκιμα ή νέα τακτικά μέλη που θέλουν να μάθουν να διαχειρίζονται πρότζεκτ. Προσφέρουμε πακέτο κινήτρων και ανταμοιβών: πρακτικές δεξιότητες (Gantt, WBS, διαχείριση κινδύνων), διαπροσωπικές δεξιότητες, οργανωμένη εποπτεία. Οι ώρες που θα αφιερώσεις θα μετρήσουν για μια πιστοποίηση από το Project Management Institute. Στείλε μέιλ στον Φώτη Φωτόπουλο.

Κώδικας Δεοντολογίας

Αν μεταφράζεις προς αγγλικά σε επίπεδο μητρικής γλώσσας, επικοινώνησε με το Πειθαρχικό Συμβούλιο για να μεταφράσεις τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας της ΠΕΜ. Έτσι θα μπορέσουμε να τον δημοσιεύσουμε στο νέο www.pem.gr και να τον κοινοποιήσουμε στη FIT και τη EULITA.

2ο Συνέδριο

Η Συνέλευση αποφάσισε: Ναι στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματιών Μετάφρασης & Διερμηνείας. Πότε: Σεπτέμβριος 2020. Η προσυνεδριακή διαδικασία πρέπει να αρχίσει τώρα. Αν θες να συμμετάσχεις στην Ομάδα Εργασίας, στείλε μέιλ στη γραμματεία μας.

Σ’ αυτή την πρώτη φάση χρειαζόμαστε έναν περιορισμένο αριθμό πεπειραμένων μελών, διότι η πρώτη αποστολή της ΟΕ είναι

 • να τεθεί το πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας
 • και να υποβληθεί πρόταση στο Δ.Σ.

Αφού ληφθούν οι βασικές οργανωτικές αποφάσεις, η Ομάδα Εργασίας θα διευρυνθεί με περισσότερα μέλη. Ιδιαίτερα κατάλληλο για μέλη που εδρεύουν σε ελληνικά νησιά ή ευρωπαϊκές χώρες.

Σημείωση: Η Ομάδα Εργασίας είναι επίσημος καταστατικός θεσμός.

Γιατί να ασχοληθείς

 • Βοηθάς την Ένωσή σου αποφασιστικά.
 • Συμμετέχεις στην υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης.
 • Αποκτάς ή βελτιώνεις τις πρακτικές δεξιότητες και τις διαπροσωπικές σου ικανότητες.
 • Γνωρίζεις «από μέσα» πώς λειτουργεί μια επαγγελματική ένωση και επηρεάζεις τα πράγματα.

Στείλε μήνυμα

στο κατάλληλο email μέχρι τις 20 Μαΐου 2019.

ibackPEM

 

 

 

 

 

 

Πίσω στην κεντρική σελίδα